Akce pro klienty
Protože jsme stále aktivní a plní nápadů, snažíme se v rámci pobytů na SILVERSTONU připravit pro naše klienty celoročně program zajímavých gastronomických akcí, které budou vždy tematicky zaměřené a často spojené s některou významnou českou tradicí.
V našem kalendáři se tak budou pravidelně na téma gastronomie objevovat např. akce:
Tradiční česká zabíjačka a vepřové hody
Zažijete opravdový zážitek s nevšední atmosférou a dobrou náladou u české zabíjačky a ochutnáte nekonečné množství vepřových dobrot a výborného pití.
Součástí této akce je též degustace vynikajících tuzemských i zahraničních piv.
Zvěřinové hody
Naši šéfkuchaři pro Vás připraví výběr těch nejlahodnějších delikates a tradičních jídel z daňčího masa, divočáků, bažantů, divokých kachen a zajíců. K tomu budete moci ochutnat lahodné babiččiny kynuté domáčí lívanečky s marmeládou, borůvkovým přelivem a domácí šlehačkou.
Součástí této akce je též degustace vynikajících vín za účasti našeho someliéra.
Velikonoční posvícení
Zažijete ojedinělou atmosféru spojenou s přípravami na Velikonoční pondělí, barvením a zdobením vajíček různými metodami, pletením pomlázky, pečením a ochutnávkami tradičních slaných i sladkých velikonočních dobrot, tradičních nádivek, vše podle starých receptů našich babiček.
Součástí této akce je též degustace vynikajících vín za účasti našeho someliéra.
Rybí hody
Naši šéfkuchaři pro Vás budou připravovat ty nejlepší pokrmy ze sladkovodních i mořských ryb od polévek a tradičních rybích pokrmů a specialit na grilu až po rybí salát a uzení ryb.
Součástí této akce je též degustace vynikajících vín za účasti našeho someliéra.
Hovězí hody
Kvalitní a vyzrálé maso z vlastního chovu Texas Longhorn a Angus nám dává možnost připravit opravdu jedinečnou kulinářskou akci. S našimi šéfkuchaři jsme sestavili výběr jídel, které Vás zaručeně osloví. Budete se moci sami podívat na to, jak tito mistři kuchyně připravují skutečné speciality na grilu, pánvi i v troubě. Ochutnáte ten nejsilnější hovězí vývar pomalu připravovaný v měděném kotlíku na venkovním ohni, dále různé druhy mas a steaků připravených na grilu a také ochutnáte ty nejlepší hamburgery a mexické speciality z mladého longhorního masa.
Součástí této akce je též degustace vynikajících vín za účasti našeho someliéra.
Vinobraní
Tato všemi očekávaná, konec léta oslavující akce, je pro nás symbolem pro hojnost dobrého jídla a pití.
Připravili jsme pro Vás výběr tradičního menu, které je postaveno na zvycích jak českých, tak moravských kuchyní.
Ochutnáte výborné slané i sladké speciality, které se nám podařilo nastřádat z receptů ze všech těchto koutů, a také výběr těch nejlepších moravských vín. Nebude určitě chybět ani tradiční domácí burčák.
Svatomartinské posvícení
Na toto posvícení jsme společně s našimi šéfkuchaři připravili tradiční do zlatova pečenou a křupavou domácí husu od tuzemských farmářů se zelím a různými variacemi příloh. Nezapomněli jsme ani na sladké zpestření jídelníčku a kulinářský zážitek, který na Vás čeká a bude určitě patřit k těm, které si budete dlouho pamatovat.
Součástí této akce je též degustace vynikajících vín za účasti našeho someliéra.
Vánoční svátky
Vánoce jsou pro většinu z nás tou nejkrásnější tradicí, kterou každoročně se svými blízkými prožíváme. Proto jsme se rozhodli nabídnout našim klientům možnost strávit tradiční vánoční svátky se svými blízkými u nás a zažít tak neopakovatelnou a nádhernou atmosféru pohody, dárků pod tradičně ozdobeným vánočním stromečkem, s vůní vánočního cukroví a s nekonečnou hojností dobrého jídla a pití.
Naši šéfkuchaři připravili výběr toho nejlepšího tradičního sladkého i slaného menu, které se pojí s vánočními svátky. Konečné menu bude upřesněno a doladěno s našimi klienty dle jejich dalších požadavků.
Připravované gastronomické kurzy pro rok 2022
- Speciality italské kuchyně – kulinářský kurz + degustace italských vín (I. ročník)
- Speciality francouzské a španělské kuchyně – kulinářský kurz + degustace F + Š vín (I. ročník)
- Letní speciality na grilu a pánvi – kulinářský kurz + degustace vín (I. ročník)
- S Masterchefem kolem celého světa – kulinářský kurz + degustace vín (I. ročník)